Algemene informatie Dubai

Algemene informatie Dubai Het Weer in Dubai Dubai in beeld

Dubai is de moderne stad. Dubai, de snelst groeiende stad van de Verenigde Arabische Emiraten of misschien wel van de wereld .Dubai staat bekend om zijn luxe hotels en resorts, grote projecten, shoppen en luxe attracties. Dubai heeft het grootste aanbod 5-sterren hotels, maar als je echt van luxe wilt genieten heeft Dubai ook het enige 7-sterren hotel ‘Burj al Arab’. Wist je dat Dubai het enige 7-sterren hotel van de wereld heeft. De vluchttijd  van een  rechtsreeks  vlucht  van nederland  naar dubai duurt  ruim 6 uur,

Gezondheid
Vraag aan uw huisarts of bij GGD of hun bij uw reis naar dubai  iets advisteert.Of neem een kijkje op de website www.ggdreizen.nl, www.travelclinic.com, Verder raden we je aan om te zorgen voor een basis EHBO setje met aspirines, immodium en anti-insektenmiddel, zonnebrand etc. Drink genoeg water in warme landen en niet uit de kraan!

Elektriciteit
Het voltage in Dubai is 220 / 240 Volt. Er zijn meerdere vormen van stopcontacten. Neem daarom voor de zekerheid een wereldstekker mee.

Beste reistijd: November t/m maart

Tijdsverschil met Nederland:
3 uur later

Taal:
Arabisch & Engels

Landnummer: +971

Muntheid
De Dirham (AED) is de nationale munt.Dit wordt geschreven als AED, Dh. of Dhs. Eén dirham is opgesplitst in 100 fils. Er zijn bankbiljetten van 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 dirham.
Banken zijn alleen geopend in de voormiddag en op vrijdag gesloten, wisselkantoren kennen langere openingsuren. Het vinden van een geldautomaat is niet zo lastig in Dubai. Vooral in de winkelcentra vind je een groot aantal pinautomaten. De meeste kun je gebruiken met een internationale Nederlandse bankpas.

Eten en  Drinken
Het water dat in Dubai (dus de Arabische Emiraten) uit de kraan komt is niet drinkbaar. U kunt het beste flessen mineraalwater kopen. Eet geen rauw, ongekookt of gedeeltelijk gekookt voedsel of groenten (salades) en ongeschild fruit.In Dubai en de Arabische Emiraten vindt u niet alleen de Arabische keuken, maar ook de Aziatische en Europese. De Emiraten zijn een Islamitsich land, en het is geen gewoonte alcohol te drinken (al helemaal niet in het openbaar).

Visum
Voor een reis naar dubai dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort die tot 6 maanden na terugkeer geldig is.Nederlandse en Belgische toeristen die Dubai bezoeken hoeven geen visum van te voren aan te vragen.

Bij aankomst op het vliegveld krijgt men een stempel in het paspoort die als visum dient en deze is geldig voor 30 dagen.

Ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten
Eisenhowerlaan 130
2517 KN Den Haag