Algemene informatie India


TAAL 
 India is 80 keer groot als Nedeland . India is na China het land met grootste bevolking ter wereld. De vlag van India wordt de Tiranga genoemd (driekleur in het Hindi). De vlag bestaat uit drie horizontale banden met een gelijke hoogte: saffraan van boven, wit in het midden en groen onderaan. In het midden staat een blauw Asoka Chakra. Charkha stond voor Gandhi‘s spinnewiel,

In India worden lokaal veel verschillende talen gesproken. Het land telt in totaal 415 verschillende talen, de hoofdtaal is Hindi, deze taal word door meer dan 40%van de bevolking gesproken.Er zijn 21 officiële talen, waarvan de meeste ook nog eens een eigen alfabet hebben. En er zijn vele honderden ‘niet-officiële’ talen en dialecten!Voor veel Indiërs – uit de rijkere klassen – is Engels eigenlijk zelfs de eerste taal. Ze zijn bijvoorbeeld naar een Engelstalige school geweest en spreken ook thuis Engels.

Klimaat

India heeft door zijn grootte verscheidene klimaatzones, van een tropisch klimaat in het zuiden tot een gematigd klimaat in het noorden. het noorden van India kent men globaal genomen drie seizoenen: de winter, de zomer en de moessonperiode.Het hete seizoen valt van maart tot ongeveer midden juni. In het centrum van India is de gemiddelde temperatuur in mei 35°C,De temperaturen kunnen overdag oplopen tot 45 graden Celsius .Eind mei of begin juni wordt gezien als moesoon periode,richting kerela is moesoon meest voor 4-5maanden .In de Himalaya-deelstaten valt sneeuw en in Ladakh, dat door de sneeuwval vrijwel volledig van de buitenwereld is afgesloten, worden temperaturen van -40°C gemeten . De streken in de Himalaya zijn het beste te bezoeken in de zomermaanden(juli-aug).

TIJD
Zomertijd: 3,5 uur later
Wintertijd: 4,5 uur later

Verkeer
In India moet men aan de linkerkant van de weg rijden.

Eten en Drinken
India heeft een gevarieerde keuken, die tot de beste ter wereld behoort.India staat bekend om zijn lekkere curries, broden, veel verschillende gerechten in 1 maaltijd en eten met de handen,Omdat een groot aantal hindoes helemaal geen vlees eten zijn veel Indiase gerechten vegetarisch.In heel veel restaurants kun je een thali bestellen. Dat is een complete maaltijd op een aluminium of stalen bord (thali) met verschillende kommetjes (katori). Hierin wordt apart de rijst, groenten, pickles en yoghurt geserveerd. Een thali wordt in het zuiden soms op een bananenblad geserveerd.

Het water dat in India uit de kraan komt is niet drinkbaar.Nationale drank is Chai gekookte thee met suiker en melk en heel soms beetje kruiden. Mineraal water in flessen , frisdranken, koffiee, wijn bier is overal verkrijgbaar.
 

India Geld
Munteenheid
De munteenheid in India is de Rupee.Je spreekt het uit als roepie.De rupeebestaat uit 100 paisa.Er bestaan bankbiljetten van 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 en 500 Rs.
Munten zijn er van 5, 10, 20, 25, 50 paisa en 1, 2 en 5 Rs. Zorg dat u tijdens uw rondreis altijd wat klein geld op zak hebt, want wisselgeld is schaars in India.

Gezondheid

Inentingen zijn niet verplicht voor India, maar malariapillen worden wel aangeraden, de meeste uitgebereid informatie kunt u vinden op vaccinaties & travel clinic.http://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/india.htm of u kunt contact opnemen met GGD. http://www.ggd.nl/.

Brochures over India .
Wilt u verder nog informatie over India, dan kunt u informatie folders aanvragen bij Indiaas verkeersbureau in
Amsterdam tel-020-620 89 91.