Algemene informatie Maleisië

Algemene informatie Maleisië Het Weer in Maleisië Maleisië in beeld

Maleisië is een land met een grote verscheidenheid en fascinerende vergezichten. Kleurrijk en vol contrasten en met een verrassende charme wordt u gevarieerd en krijgt u beminnelijke indrukken aangeboden, die u met ontzag zal vervullen. Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië. De stad heeft bijna twee miljoen inwoners.

Taal.
De officiële omgangstaal is voornamelijk Maleisisch en Engels, de Chinese Maleisiërs beheersen ook verschillende Chinese talen en de Indiase Maleisiërs spreken voornamelijk Tamil.

Religie
Er zijn 4 soorten religiën in Maleisië.     De Islam, Het Boeddhisme,  De Christelijkheid &  Het Hindoeïsme.

Tijdverschil.
In de zomertijd is het zes uur later dan in Nederland , en in onze wintertijd is het zeven uur later.

Geld.
De lokale munt is de Maleisisch Ringgit. De waarde ruwweg: 100 Ringgit is ongeveer 20 euro. Eén Ringgit bestaat uit 100 Sen. Er zijn munten van 5, 10, 20, 50 Sen als ook van 1 Ringgit. De briefjes zijn er in de waarde van 2, 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 Ringgit. Pinnen is een steeds betere manier om aan Maleisisch geld te geraken.

Gezondheid.

Vaccinaties zijn niet verplicht, maar worden wel aangeraden. In de regel zal dat zijn tegen DTP (difterie, tetanus, polio), buiktyfus, Hepatitus-A. Malaria-profylaxe (Malarone wordt tegenwoordig vaak aanbevolen: 1 x per dag 1 tablet, van 1 dag voor aanvang van de reis tot 1 week na terugkomst): per land/ gebied kan de noodzaak ervan verschillen. Neemt u tijdig, zo’n 4 tot 6 weken voor vertrek contact op met uw huisarts, GGD of andere instantie voor de laatste en juiste informatie. U kunt informatie vinden bij de volgende regel.
• GGD Nederland: www.ggd.nl
Als bewijs van vaccinatie ontvangt u een vaccinatieboekje, waarin de vaccinaties zijn genoteerd. Met name handig voor toekomstige reizen. U weet dan welke vaccinaties u al gehad heeft.

Vlag.
De vlag van Maleisië ook bekend al Jalur Gemilang heeft zeven rode en zeven witte horizontale strepen en een blauw kanton links bovenin met daarin een gele halve maan en een gele veertienpuntige ster.

Visum.
Heb je een Nederlandse paspoort  dan krijg je zonder problemen de visum aan de grens van Maleisië. Je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn om naar een ander land te vertrekken.