Algemene informatie Singapore

Algemene informatie Singapore Het Weer in Singapore Singapore in beeld

Eigenlijk is Singapore alleen maar een stad die weliswaar uit 63 eilanden bestaat. De stad ligt ten zuiden van Maleisie.Er wonen ruim drie miljoen mensen in Singapore.Singapore is een stad van regels.Op kleine overtredingen staan boetes en zware straffen.Het Changi vliegveld is vanuit Amsterdam is 14 uur te bereiken.Het staatshoofd van Singapore is de president, die voor een periode van vijf jaar wordt gekozen.In Singapore kan men uitstekend eten. Overal zijn goede restaurants te vinden voor heerlijke en eenvoudige maaltijden voor weinig geld. Bezienwaardigheden van Singapore is China town,Tempels,Zoological garden, National museum.

Taal.
In Singapore spreken ze officieel Chinees, Maleisisch, Tamil & Engels. De meeste mensen spreken engels .

Elektriciteit : Het  gangbare voltage  is 220-240 volt.

Landnetnummer :00 (+) 65

Geld.
Het geld in Singapore is de Dollar $.Met je Nederlandse bankpas kun je bij de meeste geldautomaten ook gewoon geld opnemen.Op iedere straathoek staat een pinautomaat Singapore is wel  een moderne wereldstad, waar creditcards vrijwel overal geaccepteerd worden.

De vlag.
De vlag van Singapore heeft twee horizontale lijnen boven rood met een maan en vijf sterren in een vorm van een bloem.

Gezondheid.

Singapore stelt geen verplichting ten aanzien van vaccinaties. Maar het is erg verstandig als je van tevoren contact opneemt met uw lokale GGD of huisarts. Het is niet aan te raden om water uit de kraan te drinken. Mineraalwater kunt u kopen in de winkel. Let er wel op dat de flessen verzegeld.

Tijdverschil.
Het is in Singapore tijdens onze zomertijd zes uur later dan in Nederland en wanneer wij wintertijd hebben zeven uur.

Visum.
Voor Singapore heb je geen Visum nodig .

Ambassade

Avenue F.Roosevelt 198 
B-1050 Brussel.

Consulaat
Westerlaan 10
3016 CK Rotterdam