Algemene informatie Thailand

Algemene informatie Thailand Het Weer in Thailand Thailand in beeld

Thailand word genoemd: Het land van de glimlach

Thailand bestaat uit 60 miljoen mensen en het ligt achter India en heeft als buurlanden Laos, Myanmar (of beter bekend als Birma), Cambodja en Maleisië. Het drielandenpunt tussen Laos, Birma en Thailand Derde wereld land. Het geloof is Boeddisme, eigenlijk geen geloof, maar levenswijze. Met een vlucht is het 12 uur vliegen. Thailand bestaat uit 76 provincies die worden bestuurd door een gouverneur. Thailand is 513 115 km² groot.

De hoofdstad is Bangkok. In heel Thailand wonen zo’n 60 miljoen inwoners. Het zijn overwegend Thai maar in bepaalde streken wonen ook veel vluchtelingen uit de omringende landen, zoals bijv. uit Birma, een communistisch land met weinig vrijheid en veel armoede. Thailand beschikt daarnaast over prachtige stranden in het zuiden en
op de eilanden, bergen en bergvolken in het noorden, een chaotische maar bruisende hoofstad en een heerlijke keuken

Taal
De algemene taal is het Thai, maar er wordt ook heel veel Engels gesproken, vooral met buitenlanders.Thai wordt geschreven van links naar rechts. Het Thai wordt aan een stuk door geschreven zonder ruimte tussen de woorden. De taal kent ook geen hoofdletters, komma’s, punten enz.

Geld in Thailand
De munt in Thailand is de Baht,  Aan de ene kant staat de koning afgebeeld, op de andere een tempel (munt).10 euro is ongeveer 425 bhat. Pinnen is  wel mogelijke maar opletten  dat als je pint je de pinpas pas terugkrijgt nadat je het geld ontvangen hebt. Belangrijk bij het pinnen is dat je niet alleen een koersopslag betaalt bij je Nederlandse bank, maar tegenwoordig ook een fee bij de banken in Thailand. Deze is bij de meeste banken 150-200 Baht per transactie .Op veel plaatsen kunt u Euro’s wisselen. Veel hotels hebben een wisselbalie.Creditcards vrijwel alle toeristenhotels, grote winkels en bekende restaurants accepteren internationale creditcards, zoals Visa en Mastercard. Vaak wordt er 3-5% extra doorbelast. U kunt met uw creditcard ook in veel plaatsen contant geld opnemen via uw pincode. Dit kan bij de ATM’s of bij een bank. Meestal dient u zich te legitimeren met uw paspoort,

De Vlag
De vlag van Thailand (PRENT). De rode kleur symboliseert de natie, het land. De blauwe kleur staat voor de monarchie, en de witte kleur voor het Boeddhisme, het overheersende geloof in Thailand.

Gezondheid
De opvattingen over hygiëne in Thailand zijn anders dan in Nederland. Het is niet aan te raden om water uit de kraan te drinken.Voor reizen naar Thailand wordt een aantal vaccinaties aangeraden, zoals DTP, hepatitis A en buiktyfus. Informeer ruim voor vertrek, minimaal zes weken, bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie opvragen bij onderstaande informatielijn.KLM Travel Clinic (tel: 0900-1091096 of kijk op de website).

Religie
Het boeddhisme is de belangrijkste godsdienst in Thailand.Boeddhisme is een religieuze stroming die werd opgestart door Guatama Boeddha die leefde van 450 tot 370 voor Christus.De meeste Thaien zijn héél gelovig en volgen de Boeddhistische religie zeer strikt.

Tijd verschil.
Thailand is 6 uur later dan in nederland ,maar  in zomertijd tijdverschil is  5 uur .

Visa
Voor Thailand is een geldig paspoort vereist. U dient het visum uiterlijk 3 weken voor vertrek aan te vragen.
Dit paspoort dient na terugkomst vanuit Thailand nog 6 maanden geldig te zijn.
Wilt u meer dan 30dagen in thaliand blijven  dan heeft u zekereen visum nodig.
visum kunt u aanvragen bij de Thaise ambassade in Den Haag,

Thailand Embassy , Netherlands
Laan Copes van Cattenburch 123
The Hague 2585
Netherlands
Phone:
+31-70 345-0632
+31-70 345-9703
+31-70 345-0766
Fax:
+31-70 345-2919
Email:
thaihag@euronet.nl
Link ambassade http://www.greenwoodtravel.nl/Thailand/informatie/ambassade.htm