Hoe moet ik boeken? via telefoon, internet of email?

Het is niet mogelijk via ons internet website te boeken vanwege de speciale tarieven. U kunt ons bellen of mailen voor de boeking.

Heb ik een visum nodig voor India?

Ja, voor het aanvragen van u visum of informatie klik op de volgende link http://blsindia-nl.com/TouristVisa.php

Wij raden u aan om 3 weken voor vertrek al een visum aan te vragen.

Kan ik mijn stoel reserveren?

De stoelreservering kan tot 72 uur voor vertrek doorgegeven worden aan ons. Als de stoel in die klasse beschikbaar is word deze gereserveerd voor u. Houdt rekening mee dat de stoelreservering altijd gewijzigd kan worden door de luchtvaartmaatschappij.

Waar kan ik mijn reserveringsnummer vinden?

Het reserveringsnummer van u ticket staat op uw factuur. Als u vragen heeft over u ticket kunt u deze reserveringsnummer doorgeven aan u agenten of de vliegtuigmaatschappij.

De naam op uw ticket is verkeerd gespeld,oh wat nu?

Het is heel belangrijk dat de naam op u ticket exact hetzelfde is als de naam op uw paspoort. Meestal is het niet mogelijk om verkeerd gespelde namen te corrigeren. Als dit toch het geval is neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, dan kunnen wij kijken wat er nog aan gedaan kan worden. Het zal u extra geld kosten. In sommige gevallen is het zelfs noodzakelijk om de boeking te annuleren en de ticket opnieuw te boeken.

Heeft u een maaltijd voorkeur?

U heeft de keuze uit:
– Hindu maaltijd (alleen kip)
– Vegetarische maaltijd
– Fruitmaaltijd
– Aziatische vegetarisch
– Jain maaltijd (zonder knoflook, zonder uien)
– Moslim maaltijd
Zodra de ticket is uitgeprint wordt de maaltijd voorkeur doorgeven aan de vliegtuigmaatschappij.

Is het mogelijk om begeleiding te krijgen als ik mijn kind alleen laat reizen?

Uiteraard is dit mogelijk. Hiervoor hebben wij gegevens van u nodig:- Naam, adres en telefoonnummer van de gene die afzet, naam, adres en telefoonnummer van de gene die ophaalt. Relatie tussen afzetter en ophaler tot het kind, taal die het kind spreekt.
De hiervoor betreffende kosten hangen af van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Elke luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen regels. Wij brekenen een fee van 30 Euro voor een aanvraag.

Is het mogelijk om heen te vliegen naar de ene bestemming en terugreizen vanuit een andere bestemming?

Dat is wel mogelijk, u kunt dit aangeven tijdens uw reservering, dan wordt er voor u uitgezocht wat het beste manier is om te vliegen.

Wat betekend +1 op uw ticket?

Dit betekend dat u de dag nadat u vertrokken bent pas aankomt op uw bestemmingsplaats op de aangegeven lokale tijd.

Wat is het verschil tussen restitueerbaar ticket en niet-restitueerbaar ticket?

Bij restitueerbare tickets krijgt u na het annuleren van u ticket uw geld wel terug met aftrek van de annuleringen en administratieve kosten. Na het aanvragen van restitutie duurt het 8-10 weken voordat u uw geld terug ontvangt.

Bij niet-restitueerbare tickets wordt geen restitutie gegeven. Als de reis niet doorgaat, krijgt u geen geld terug van de ticket.

Meest gestelde vragen over het land India

Ligging van India

 India is qua oppervlakte het op zes na grootste land ter wereld. Het land ligt in zuidoost Azië en heeft een oppervlakte van ongeveer 3.287.263 km².India grenst aan Pakistan in het noordwesten, China, Bhutan, Nepal en de Himalaya gebergte in het noorden, Myanmar en Bangladesh in het oosten en India grenst in het zuiden aan Sri Lanka.

Zomertijd van India

In mei, juni en juli ligt de temperatuur in India rond de 45 graden.

Tijdsverschil van India

Nederlandse zomertijd loopt 3.5 uur achter India, bijvoorbeeld in NL 13.00 uur dan is het in India 16.30 uur.

Nederlands wintertijd loopt 4.5 uur achter India, bijvoorbeeld in NL 13.00 uur dan is het in India 17.30 uur.

Is pinnen mogelijk in India?

In grote steden is het wel mogelijk om te pinnen. Ook wordt de creditcard steeds vaker geaccepteerd. Hierbij gaat het om VISA, MasterCard en American Express.

Internet in India

 In India kunt u bij de internetcafés terecht voor internet. Houdt er wel rekening mee dat het internet in India aan de trage kant is.

Religie

India is een land met verschillende grote religies: Hindoeïsme, Islam, Christendom, Sikhisme en Boeddhisme. Het grootste gedeelte van India vertegenwoordigt het hindoeïsme.

Talen

Hindi is de officiële taal van India. Andere regionale talen die ook in India gesproken worden zijn: Bengali, Marathi en Tamil. Er wordt ook engels gesproken, dat komt het beste uit voor de toeristen om te communiceren met Indiërs.

Kleding

Als u in de zomermaanden reist word u aangeraden lichte/katoenen kleding mee te nemen. In India dragen vrouwen kleding waarbij het hele lichaam is bedenkt, voorbeelden zijn sari en suit. Dit is niet verplicht voor toeristen, er word wel aangeraden om bij het bezoeken van tempels of moskeeën wel de armen en benen te bedekken.