Reisinfo

Reisinfo dag tot dag Foto’s / video Inclusief / exclusief Prijzen/Hotel

Dag 01:Amsterdam/Brussels -Mumbai
Bij aankomst wordt u opgehaald door onze collega in India. Na het inchecken in hotel heeft ur de dag vrij te besteden. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 02: Mumbai- De Haji Ali Dargah
Na het ontbijt bezoek brengen aan De Haji Ali Dargah. De Haji Ali Dargah is een moskee en graftombe in de Mahim baai van Mumbai. Een knappe voorbeeld van de Indiase Islamitische architectuur, in verband met legenden over gedoemde geliefden. De dargah bevat het graf van Haji Ali. De Haji Ali Dargah werd gebouwd door een rijke koopman en islamitische heilige genaamd Haji Ali, die al zijn wereldse bezittingen afgezworen had voor het maken van een pelgrimstocht naar Mekka. De dargah werd gebouwd in 1431. De legende zegt dat Haji Ali overleed op weg naar Mekka en zijn lichaam, in zijn kist, dreef terug naar Mumbai, maar sommigen geloven dat Haji Ali is verdronken waar de dargah zich vandaag bevindt.

Dag 03: Mumbai-Delhi
Na het ontbijt vliegen wij met een binnenlandse vlucht naar Delhi. Aankomst in Delhi en transfer naar het hotel. ‘s Middags bezoeken van bezienswaardigheden van Delhi; bezoek aan Rode Fort, het symbool van de Moghul kracht en elegantie, gebouwd in rode zandsteen door de vijfde Moghul keizer Shah Jehan, toen hij zijn kapitaal verschoof van Agra naar Shahjehanabad in 1638; India’s grootste moskee Jama Masjid  gebouwd in rode zandsteen en wit marmer door keizer Shah Jehan in 1656; Dargah van Hazrat Nizamuddin Auliya, Humayun’s Tombe- het mausoleum, van de tweede Moghul keizer Humayun gebouwd in 1564 door zijn weduwe Haji Begam tijdens het bewind van haar zoon Akbar, is een rustgevende mix van rode zandsteen met wit, zwart en geel marmer.

Dag 04: Delhi-Ajmer-Dargah Shareef (8uur met auto)
Na vroeg ontbijten vertrekken wij met ons chauffer richting Ajmer. Bij aankomst transfer naar het hotel. Overnachting in hotel.

Dag 05: Ajmer-Jaipur
Na het ontbijt in hotel  gaat u een bezoek aan Ajmer brengen, Dargah Shareef het heiligdom van Khwaja Moinuddin Chisthi. In 1256 na Christus, op de leeftijd van 114 jaar, ging de heilige zijn cel in om afzonderlijk te bidden voor zes dagen, waarna hij overleed. Vervolgens naar de Adhey Din Ka Jhanpara een moskee, oorspronkelijk een oude Sanskriet College in een tempel behuizing. Vervolgens het Koninklijk Paleis van keizer Akbar, het is gemaakt van rode zandsteen behuizing, een museum met een rijke collectie van de Moghul & Rajput armor

Later gaan wij  verder reizen naar Jaipur, bij aankomst in Jaipur wordt u geholpen bij het inchecken. Overnachting vindt plaats  in hotel.

Dag 06: Jaipur
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u om het Amber fort te bezoeken, waar u een rit op de rug van de olifant kunt maken. Amber Fort is meestal uitgesproken als Amer Fort. In 1592, de bouw van het Fort echter werd begonnen door Raja Man ​​Singh I., het Amber Fort kreeg zijn huidige vorm tijdens het bewind van Raja Jai Singh I.
Bezoek het stadspaleis (een heerlijke mix van Mughal en traditionele Rajasthani architectuur), Hawa Mahal (Paleis), Jantar Mantar (bestaande uit buitenmaatse astronomische instrumenten).Overnachting in het hotel.

Dag 07: Jaipur-Agra
Rit naar Agra via Fatehpur Sikri met een bezoek aan de moskee gebouwd door keizer Akbar, ter nagedachtenis van Sheikh Salim Chisti . Bij aankomst inchecken in het ​​hotel. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 08: Agra
‘s Ochtends bezoek aan de Taj Mahal, gebouwd door de Moghul keizer Shah Jahan ter nagedachtenis van zijn vrouw Mumtaj Mahal. Agra Fort aan de overkant van de rivier de Yamuna, gebouwd door vier opeenvolgende keizers, en het graf van Itmad Ud Daullah. ‘s Middags rijden naar Delhi via Sikandra Mausoleum van keizer Akbar. Overnachting vindt plaats in het hotel.

Dag 09: Delhi
Na het ontbijt heeft u de dag vrij te besteden. Helen dag bent uw vrij voor uzelf, lekker shoppen of uitrusten dat mag uw zelf bepalen. Overnachting vindt plaats in hotel.

Dag10:-Delhi
Na het ontbijt heeft u de dag vrij te besteden. Later in de middag of avond (afhankelijk van uw vlucht) transfer naar de luchthaven voor de vlucht van de terugreis naar Amsterdam/Brussel.