Luchthavens in India - Aman Reizen
info@amanreizen.nl

Luchthavens in India

Aman Reizen > Luchthavens in India

LUCHTHAVENS IN INDIA

Aman Reizen > Luchthavens in India

Luchthavens in India

Luchthavens zijn de plaatsen waar we verbinding kunnen maken met de steden in het hele land en de wereld. Een vlucht om in korte tijd op onze bestemmingen te komen, dus bereid je voor om deze populaire luchthavens in India te bezoeken.

Ze tonen de briljante architectuur met ultramoderne technologie die u overal mee naartoe neemt. Over het hele land zijn er steeds meer aankomende luchthavens in de maak om je hoog te laten vliegen.
Weinig van de hier genoemde luchthavens liggen dicht bij de belangrijkste toeristische bestemmingen in India.

De binnenlandse en internationale luchthavens zijn verspreid over het subcontinent, het drukste, populaire, pittoreske land van India, van wereldklasse, enz.

De meeste mensen zijn zich ervan bewust dat de twee grote metro’s Delhi en Mumbai ook de beste en opmerkelijke luchthavens huisvesten die op verschillende manieren bijzonder zijn. Deze twee internationale luchthavens staan ook in de Top 50 van beste luchthavens ter wereld.


 
Indira Gandhi Internationale Luchthaven, Delhi – DEL

Dit is een van de meest populaire internationale luchthavens in India, verspreid over maar liefst 5106 hectare. Het is momenteel de grootste luchthaven van het land met een capaciteit van meer dan 40 miljoen passagiers per jaar

Het heeft drie start- en landingsbanen en de zesde grootste terminal ter wereld. Hoewel het de drukste luchthaven van India is met vracht- en passagiersverkeer, staat het bekend om de stiptheid, gebruiksvriendelijke app, duidelijke bewegwijzering en entertainmentopties voor klanten, zoals eetgelegenheden en winkelmogelijkheden. Het is gelegen in Palam, ten zuidwesten van Delhi en zestien kilometer van het stadscentrum.


 
Chhatrapati Shivaji Internationale Luchthaven, Mumbai – BOM

De internationale luchthaven Chhatrapati Shivaji Maharaj is de op één na drukste luchthaven van het land, de veertiende in het Aziatische continent en de 29e ter wereld!

De schilderachtige luchthaven is een geweldig voorbeeld van mooie architectuur en staat bekend om zijn gemakken en comfort, evenals efficiënte en milieuzorg. Het beslaat meer dan 750 hectare met drie tot vijf terminals en bedient 42 miljoen passagiers.

De best-in-class internationale luchthaven van het land wordt gerund door Mumbai International Airport Limited. Deze luchthaven heeft een recordaantal vliegtuigbewegingen van bijna 1000 op één dag. De belangrijkste internationale luchthavens in India werden genoemd naar de keizer van Maratha, Chhatrapati Shivaji genaamd.


 
Chennai Internationale Luchthaven – MAA

De internationale luchthaven van Chennai (Voorheen Madras) is een van de topluchthavens in India, vooral met betrekking tot vrachtfaciliteiten en internationaal en algemeen passagiersverkeer met bijna achttien miljoen. Bovendien is deze grote internationale luchthaven in India ook het regionale hoofdkantoor van de Airports Authority of India in Zuid-India.
Het is ook de eerste ooit in India met een satellietterminal als T6 voor passagiersvervoer. Er wordt gezegd dat het een van de beste en beste internationale luchthavens in India is met binnenlandse en internationale terminals en deze luchthaven ligt in het Madras Metropolitan Area.


 
Netaji Subhash Chandra Bose Internationale Luchthaven – CCU

De Kolkatta of de Dum Dum Airport zoals het eerder werd genoemd omdat het in het Dum Dum-gebied West-Bengalen ligt. Het heet Na 1995 Netaji Subhas Chandra Bose International Airport en is goed verbonden met verschillende wereldsteden.
Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die hier vluchten uitvoeren, waaronder Blue Dart Aviation, DTDS, Air India, Deccan Aviation, IndiGo en anderen. De hub van internationale luchtvaartmaatschappijen is verspreid over een enorme regio van meer dan 1640 hectare en is de vijfde grootste luchthaven van het land wat betreft reizende passagiers.


 
Rajiv Gandhi Hyderabad Internationale Luchthaven – HYD

This is one of the top international airports in India and is a hub for airlines such as GoAir, Quikjet Cargo, and Cargo Blue Dart Aviation. This airport is famous for the Service Quality and is also one of the busiest airports in India with a passenger count of 40 million with smooth going crowds control.It is situated in the picturesque outskirts of Hyderabad called Shamshabad and is environment conscious too. It is also one of the biggest international airports in India with 96 check-in desk and 46 immigration counters and spreads over 5400 acres of land.Moreover, the specialty of the airport is the unique architecture as flights are parked in lined alignment. The Rajiv Gandhi International Airport of Telangana only has one terminal presently but caters to many popular international cities.


 
Kempegowda Internationale Luchthaven, Bangalore – BLR

Een van de drukste luchthavens in de zuidelijke staat Karnataka, de Kempegowda International Airport, bedient jaarlijks meer dan 20 miljoen passagiers, waarbij de internationale en binnenlandse bezoekers de incheckhal delen. Verspreid over maar liefst 15000 vierkante voet, 4000 acres land, herbergt het ook een nieuwe uitgestrekte terminal Code F aerobridge genoeg om een Airbus 1380-vliegtuig te bevatten.
De populaire Zuid-Indiase luchthaven is een hub voor luchtvaartmaatschappijen zoals Alliance Air, IndiGo en AirAsia India. Het ligt aan de rand van de stad Bangalore en is de eerste luchthaven in India die volledig op zonne-energie werkt.


 
Sri Guru Ram Dass Jee Internationale Luchthaven, Amrtisar, Punjab – ATQ

Deze luchthaven ligt 11 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum van Amritsar, vlakbij het dorp Rajasansi.
Bedient niet alleen het Amritsar-district, ook de Punjab-gebieden, de westelijke districten van Himachal Pradesh en de zuidelijke districten Jammu en Kasjmir. Amritsar Airport is ook bekend als Sri Guru Ram Das Ji Airport, de vierde Sikh Guru en de oprichter van de stad Amritsar.
De stad Amritsar, van oudsher bekend als Ramdaspur en in de volksmond bekend als Ambarsar, ligt in de Indiase staat Punjab en zijn grootste stad.
Het ligt vlakbij Pakistan, aangezien de Wagah-grens op slechts 28 kilometer afstand ligt. Van daaruit kun je gemakkelijk naar Lahore, de tweede stad van Pakistan.


 

Lijst met luchthavens in India

Agartala Aizwal Allahabad
Amritsar Aurangabad Baghdogra
Belgaum Bhavnagar Bhopal
Bhubaneshwar Bhuj Calicut
Chandigarh Cochin(Kochi) Coimbatore
Dibrugarh Diu Goa
Gorakhpur Guwahati Gwalior
Hubli Imphal Indore
Jaipur Jammu Jamnagar
Jodhpur Jorhat Katra
Khajuraho Kolhapur Leh
Lucknow Madurai Mangalore
Nagpur Patna Porbandar
Portblair Raipur Rajamundry
Rajkot Ranchi Silchar
Srinagar Thiruvananthapuram Tiruchirapalli
Tirupati Tuticorin Udaipur
Vadodara Vaishnodevi Varanasi
Vijaywada Vishakapatanam